Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gemini Gymnastics
Truppgymnastik Umeå

Svensk Truppgymnastik
Vi är den enda renodlade trupp-gymnastikföreningen i Umeå. Vi tränar och tävlar Gymnastik i grenarna hopp, fristående och tumbling. Våra grupper är full av glada tjejer och killar i åldrarna födda 2013 och tidigare, tränas av ledare som brinner för gymnastiken.

Som förälder till ett barn i Gemini Gymnastics betalar man en relativt låg medlemsavgift och träningsavgift, men hjälper till 1-2 gånger per termin med antingen små uppdrag, t.ex. i samband med tävlingar, eller att sälja saker för att få in pengar till föreningen.

I föreningen finns just nu sex stycken grupper och vi tränar på Gymnastikens hus, Strömpilen, Ålidhemsskolan och Maja Beskow-skolan. 

Läs mer information om föreningen här Om klubben »
Corona information för gymnaster och föräldrar
2021-01-26 18:04

Information om corona-anpassningar till föräldrar och gymnaster:

Vi är väldigt glada över att Regeringen, Folkhälsomyndigheten och Umeå kommun återigen tillåter träningar. Dock kommer det precis som i höstas att behöva vidtas vissa restriktioner för att undvika smittspridning. Förutom att vissa justeringar har gjorts i träningstider etc (för att undvika ett stort antal personer samtidigt i hallarna) måste även punkterna nedan följas:

  • För att undvika att flera personer samlas, och speciellt på trånga ytor, tillåter vi inte föräldrar eller andra att stanna kvar som åskådare under träningarna. 

  • Gymnasterna ska lämnas och hämtas utanför entréerna, föräldrar och andra anhöriga undanbedes precis som tidigare punkt.

  • För de som har träningar i Strömpilshallen kommer gymnasterna fortsatt ha separata in- och utgångar. Gymnasterna ska gå in via baksidan mot Elgiganten och kommer att gå ut via framsidan vid gymmet.

    För de som tränar på Gymnastikens hus: när ni kommer går ni in och hänger av er i kapprummet, sedan samlas ni i er grupp (med lite avstånd) uppe på läktaren. När träningen börjar kommer ni att gå in via dörren vid AG-zonen under läktaren tillsammans med tränare. Vid slutet av träningen går ni ut via dörren bakom fasttracken, hämtar snabbt era ytterkläder och lämnar sedan Gymnastikens hus. 

  • Vi kommer be alla gymnaster att tvätta händerna innan och efter träningarna. Se även till att vara ombytt innan träning för att undvika trängsel i omklädningsrum.

  • Vi kommer självklart att försöka anpassa träningarna så att de bedrivs på ett bra och säkert sätt, där vi undviker onödig närkontakt och eventuell smittspridning. Gymnasterna kommer att ombes hålla avstånd till varandra i led etc. så gott det går och vi undviker att göra en del övningar med kroppskontakt.

  • Det är så klart fortsatt viktigt att de med minsta sjukdomssymtom stannar hemma. Upplever tränarna att det finns gymnaster som inte är friska kommer dessa att skickas hem.

  • Vi ber er också ha överseende med att träningar kan komma att ställas in med kort varsel om vi har sjuka tränare, gymnaster eller många frånvarande gymnaster.

  • Om det skulle vara så att ert barn eller någon i er familj har bekräftat corona så är det önskvärt att även barnen stannar hemma. Det hade även varit bra men såklart inget krav om ni även meddelar ansvarig tränare vid bekräftat fall av corona så vi kan agera om det skulle förekomma smittspridning inom gruppen. Kräftor och Stenbockar avvaktar fortfarande med terminsstart tillsvidare.

Detta är baserad på de råd och riktlinjer som gäller just nu. Skulle någonting förändras meddelar vi så klart detta så snart som möjligt. Nu håller vi tummarna att terminen kan fortlöpa som planerat.


Våren 2021
2021-01-18 11:47
Vi kommer löpande att skicka ut information för våra medlemmar på mail. Vi hoppas att terminen ska kunna köra igång ganska snart. Tack för ert tålamod! 
Läget inför vårterminen
2020-12-23 10:54

Hej!


Med anledning av de skärpta rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten har Umeå kommun valt att stänga alla idrottsanläggningar i Umeå fram till och med 24 januari. Detta innebär att terminsstarten av vårterminen kommer att skjutas på. Vi hoppas på att kunna köra igång träningarna igång igen efter 24 januari.


I mitten av januari kommer vi att ha styrelsemöte för att planera vårterminen. Efter det återkommer vi med mer information och då vet vi förhoppningsvis mer om hur läget ser ut.


Vi ber er ha överseende med att vi idag inte kan säga när vårterminen kommer att starta och att ett besked kan komma nära inpå första träningen.


Fortsätt gärna att röra på er hemma! Finns mycket man kan träna på som inte kräver så mycket yta, ex handstående mot en dörr eller kanske lite styrkeövningar på vardagsrumsgolvet. Passa på att träna tillsammans och utmana familjemedlemmarna nu när vi har en del tid hemma tillsammans. Det finns t.ex. en del träningsprogram på Youtube att hitta om man söker på familjeträning eller familjegympa.


Har du frågor är du välkommen att maila oss på info@geminigymnastics.se


God jul och Gott nytt år
önskar vi i Styrelsen

Nyheter från våra grupper
 
Profilering
Appen för tränare
Appen för medlemmar