Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gemini Gymnastics
Truppgymnastik
Ny information med anledning av Covid-19
2020-04-02

Igår skärptes de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten ytterligare. Fortfarande rekommenderas att träningsverksamhet ska fortsätta och det väljer vi i Gemini gymnastics att följa. Däremot kommer vi att anpassa vår verksamhet en del utifrån de allmänna råden.


För att undvika att flera personer samlas, och speciellt på trånga ytor, kommer vi från och med nu inte tillåta föräldrar eller andra att stanna kvar som åskådare under träningarna. Vi önskar också att ni i den mån det går lämnar och hämtar era gymnaster utanför entréerna.  Vi kommer också be alla gymnaster att tvätta händerna innan och efter träningarna.


Att hålla igång träningen är viktigt. Våra tränare håller dock på att se över hur träningarna på bästa sätt kan anpassas för att undvika närkontakt och eventuell smittspridning. Vi håller även på att utforska möjligheterna till att bedriva träningar utomhus under våren.

 

Det är så klart fortsatt viktigt att de med sjukdomssymtom stannar hemma. Upplever tränarna att det finns gymnaster som inte är friska kommer dessa att skickas hem.


Det här är det som gäller just nu men läget kan ändras snabbt. Vi följer kontinuerligt den information och de råd som kommer från myndigheterna och anpassar vår verksamhet efter dessa. Vi ber er därför att ta del av den information som vi skickar så snart ni kan då det kan vara ändrade förutsättningar redan för nästkommande träning. Vi jobbar för att barnen ska få behålla så mycket träning som det går utan att riskera barnens säkerhet.


Har ni frågor är ni välkomna att kontakta vår oss genom att maila info@geminigymnastics.se


Med vänliga hälsningar

Alexandra Svanberg
Ordförande Gemini Gymnastics

Flyttar fram årsmötet
2020-03-30 16:12
Med anledning av Corona har vi nu beslutat att flytta fram Gemini Gymnastics årsmöte. Ett nytt datum är inte beslutat ännu men vi kommer i god tid innan mötet ska hållas att skicka ut information om det nya datumet.

Vi vill också ta tillfället i akt att än en gång fråga om vi har någon/några föräldrar som kan tänka sig att engagera sig föreningens styrelsearbete. Vi har ett par platser som vi behöver fylla inför kommande år. Skicka gärna ett mail till info@geminigymnastics.se

Vi kan iaf glädjas åt att gymnasterna får fortsätta träna som vanligt och vi håller kontinuerligt oss underrättade om rekommendationer från folkhälsomyndigheten. Vi och tränarna gör vårt bästa för att hålla er uppdaterade.

/ Styrelsen
Rekommendationer från Folkhälsomyndigheten
2020-03-25 08:58
Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott med anledning av covid-19
Folkhälsomyndigheten publicerade den 24:e mars följande rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar med anledning av covid-19. Det står bland annat "Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.”


Folkhälsomyndigheten ger också följande generella råd (urval som passar vår verksamhet):
  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
  • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
  • Undvik trängsel t.ex. vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.
Nyheter från våra grupper