SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gemini Gymnastics
Truppgymnastik Umeå

Svensk Truppgymnastik

Vi är den enda renodlade trupp-gymnastikföreningen i Umeå. Vi tränar och tävlar Gymnastik i grenarna hopp, fristående och tumbling. Våra grupper är full av glada tjejer och killar i åldrarna födda 2016 och tidigare, tränas av ledare som brinner för gymnastiken.

Som förälder till ett barn i Gemini Gymnastics betalar man en relativt låg medlemsavgift och träningsavgift, men hjälper till 1-2 gånger per termin med antingen små uppdrag, t.ex. i samband med tävlingar, eller att sälja saker för att få in pengar till föreningen.

I föreningen finns just nu åtta stycken grupper och vi tränar på Gymnastikens hus, Mariedal, Ålidhemsskolan och Maja Beskow-skolan. 

Läs mer information om föreningen här Om klubben »

Information om Gemini Gymnastics till nya medlemmar
2021-07-17 10:43

Vi i Gemini Gymnastics har haft ca 100 aktiva medlemmar och 6 st grupper på olika nivåer i  åldrarna 6-17 år. Vi har till denna termin gjort några förändringar då vi blivit fler tränare i föreningen och därmed kan öppna fler grupper och ta in fler barn som vill börja i gymnastik. Till hösten kommer vi att vara ca 160 aktiva och ha 8 grupper. Våra grupper kommer att vara Jungfrur, Kräftor, Stenbockar, Tvillingar, Fiskar, Skyttar, Oxar och Lejon. Grupperna är indelade efter Svenska Gymnastikförbundets utvecklingsmodell och följer rörelseglädje från lekande barngymnastik till träna för att tävla. Se bilden till höger:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemini Gymnastics är en renodlad truppgymnastikförening som tränar på Mariedal, Maja Beskow-skolan, Ö Ersbodaskolan och Gymnastikens Hus. Vi kommer i höst att ha två nybörjargrupper Kräftor och Jungfrur, de är barngrupper och tränar utefter pusselbiten lekande gymnastik. Stenbockar och Tvillingar som också är barngrupper kommer att träna på det som kallas lärande gymnastik och kommer att få möjlighet att tävla på regionala tävlingar om man vill. Fiskar gruppen är ett nytt koncept som är en träningsgrupp, den möjliggör att äldre barn kan börja i truppgymnastik, men även de som inte är intresserade av att tävla kan fortsätta sporten längre, gruppen kommer att vara på nivån träna på att träna. Sen har vi de tre äldsta grupperna, Skyttar är en tävlingsgrupp och tränar på nivån träna på att träna som tävlar på lokala- och regionala -tävlingar. Oxar gruppen är också en tävlingsgrupp som tävlar både lokalt, regionalt och på riksnivå, deras nivå är träna för att tävla. Äldsta gruppen Lejon tränar på nivån träna för att tävla och tävlar på rikstävlingar i Sverige. I varje grupp finns 2-4 st tränare med några extra hjälptränare. För varje grupp finns en ansvarig tränare och på plats finns alltid någon som är över 18 år och har det övergripande ansvaret.

 

I Gemini Gymnastics är vi en ideell förening som inte har något kansli eller administratör därför sköts stora delar av vår kommunikation via vår mail info@geminigymnastics.se eller via tränare. 

 

Vi som förening bidrar till Gymnastikförbundet Norr genom att vi ibland arrangerar tävlingar, uppvisningar eller annat där föräldrar blir kallade att hjälpa till. Varje termin har vi som mål att vi ska sälja något som alternativt restaurangchansen, lunchrundan, bingolotter eller liknande för att samla in pengar till föreningen så vi kan lägga dom pengarna på gymnasterna och verksamheten. Alla föräldrar i föreningen förväntas 1-3 gånger per termin hjälpa till med något uppdrag för att samla in pengar till föreningen. Vi har generellt sett rätt låga terminsavgifter för att vi anser att alla ska ha möjligheten att träna gymnastik. 

 

Vi är en mindre förening men behöver all hjälp vi kan få så om du vet av dig att du vill engagera dig i föreningen genom att exempelvis bidra i styrelsen, valberedning, ekonomi, tränare eller annat som du kanske är bra på så tveka att höra av dig till vår mail eller prata med er tränare. Alla kan  bidra med något, litet som stort. Med Vänliga Hälsningar, Styrelsen

Anmälan till höstterminen är öppen
2021-06-29 16:06
Vi har nu öppnat anmälan för nya gymnaster till föreningen. Anmälan göra genom att fylla i formluläret som finns länkat i denna nyhet.
 
Genom att fylla i formuläret ställer du dig i en tillfällig kö för de lediga platserna inför höstterminen 2021. I den takt anmälningar kommer in kommer vi att fylla platserna. När alla platser är fyllda kommer vi att stänga detta formulär. Men observera att bara för att man fyller i sitt namn här innan vi hinner stänga formuläret är ingen garanti för att få en plats.
 
Vi kan just nu endast erbjuda platser för barn födda 2014-2016, resterande platser kommer att bli fyllda. 
 
 
Digital Sommaravslutning
2021-06-16 20:06

Hej gymnaster och föräldrar!

 

Nu är sommaren här och gymnasterna får sommarlov från både skolan och gymnastiken. Förhoppningsvis är det sista terminen då vi inte kan träffas som vanligt och bjuda in er föräldrar till gymnastikhallen. För att ni ändå ska få chansen att se vad gymnasterna har hållit på med under terminen har varje grupp gjort en kort film, fullmatad med gymnastik. Dessa har sedan satts ihop till en 11 minuter lång film med bidrag från alla våra grupper. Filmen kallar vi för vår digitala sommaruppvisning. Filmen finns att se på vår Facebooksida där vi heter Gemini Gymnastics, Umeå. Vi ser filmen som ett försök att sprida lite gympaglädje i dessa speciella tider, hoppas att vi lyckas med det. Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar.

 

Mvh Styrelsen i Gemini Gymnastics

Nyheter från våra grupper
 
Profilering
Appen för tränare
Appen för medlemmar